mandag 10. september 2012

Hvorfor si nei til dødstraff?

Her er noen gode grunner:

- Dødstraff-forkjempere sier at dødstraffen er smertefri og effektivt, men så var også Hitlers Final Solution. Noe å tenke på, ikke sant? 

- Hvis dødstraffen var et slikt skremsel som dødstrafftilhengere påstår, hvorfor har mordraten f.i. Texas vært uforandra høy over åra, og det sjøl om Texas er den staten i USA som utfører flest dødstraff. 

- Den dødstraffmetoden som er mest brukt i USA, giftsprøyte, blei faktisk oppfunnet av Adolf Hitlers personlige livlege, Karl Brandt. Noe å tenke på det også...

- I de fleste amerikanske stater der dødstraffen blir praktisert, så har skremselsfaktoren vært verdt null.. Mens i statene der man ikke har dødstraff, så er mord-raten lavere enn i statene der dødstraffen blir praktisert...

- For ikke å forglemme at dødstraffsmetodene ikke er perfekte. For å ta dødelig giftsprøyte. Høres humant ut, ikke sant? Vel. I en perfekt verden så ville metoden kanskje ha vært det. Men verden er ikke perfekt, og ei heller de som administrerer giftsprøytene. Det er faktisk slik at mengden som kreves for å bedøve og lamme en person slik at han/hun ikke kjenner smerte når gift-sprøyta som skal stanse hjertet settes, nesten aldri blir møtt. Ofte så er mengden som blir innsprøytet mindre enn hva som kreves på basis av kroppsvekt og høyde.
 Dermed så kan faktisk fangen være helt bevisst og kjenne alt som skjer før han dør. Og dette er hjertestans man snakker om, noe som ligner hva som skjer ved et infarkt. Og er det noe som alle leger veit, og noe som alle infarktspasienter kan skrive under på, så er det at hjerteinfarkt gjør noe inn i granskauen vondt. Det er jævlig smertefullt å gjennomgå.

Men sist, og ikke, minst:

- DET ER IKKE OK FOR NOEN LAND Å DREPE ET MENNESKE I ANDRES NAVN!!!
Særdeles ikke hvis disse andre ikke støtter handlingen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar