torsdag 27. september 2012

En 5'er til Iphone 5? Helt ufortjent!

Apple iPhone har bygd seg selv opp som et bestående merke, kanskje litt FOR bestående. For Apple har siden iPhone 3g hvilt veldig mye på laurbærene. Både iPhone 4 og den nye iPhone 5 her vist veldig lite innovasjon. Litt større skjerm, en ny type ladeplugg (som jeg personlig mener Apple kunne ha gjort foruten, og heller satsa på den standariserte ladepluggen som mange andre mobiltelefon-produserte har lagt seg på) og en smule raskere prosessor.

Det de ikke enda har gjort er i mange anmeldelser ikke nevnt med et ord,særdeles ikke i de anmeldelsene som gir mobilen terningkast 5 eller 6.  Hva med det faktum at Apple fremdeles ikke har lagt til mulighet for å utvide kapasitet via miniSD/SDram?

Hva med det faktum at du ikke kan skifte ut batteriet uten å¨måtte klundre med spesialverktøy, og muligens miste all garanti hvis du da ikke leverer inn mobilen til en sertifisert Apple-reparatør?

Hva med det faktum at man ikke har tilgang til LTE her i Norge?

Disse tre punktene alene tilsier at en 5'er er altfor, ALTFOR snilt... en 3'er hadde vært mere passende. Den eneste grunnen til at iPhone 5 blir kalt "Kongen på haugen" er pga Apple-merket.

Slik som jeg ser det så finnes det en hel haug med mobiler som knuser iPhone 5 på så mange måter. Et glitrende eksempel er Samsung Galaxy S3. Selv HTC One X er en sterk konkurrent til iPhone og
et fullgodt alternativ, både på pris og bruksletthet.

Noe annet som jeg kom på er at iPhone fremdeles har problemer med at både lokk og glass ripes altfor lett, mange kunder har opplevd å få "ferdig" oppripa mobiltelefoner. Noe jeg mener også er et ankepunkt, kanskje ikke så alvorlig siden dette er mere en skjønnhetsfeil, men allikevel. Når andre mobiltelefoner klarer seg lettere når det gjelder dette problemet, så er dette noe som Apple bør se alvorlig på hvis de vil rette på ryktet til iPhone.

Slik som det står nå, så er nok en svak 3'er mere berettiga. Still, jeg tror nok at salget av iPhone vil holde seg høyt, siden kundemassen alltid har vært stabil og ikke særdeles kritisk av seg. De er mer enn villige til å overse hva de ser på som "småfeil" for å få henda på en mote-telefon.

Personlig så vil jeg heller ha en mobiltelefon som kan vare en god stund og er både lett å bruke og er knallgod ellers enn å drive på mote-brandkjøping.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar