onsdag 6. juni 2012

Ytringsfriheten lever....

Mange radikale-høyrefolk lever på den myten at ytringsfriheten er "død" eller trua. De føler seg mobba, marginalisert og pusha til stillhet. Vel, det er en situasjon som jeg ikke kjenner meg igjen i. Ytringsfriheten finnes den, "Brunblå"-bloggere har mer enn nok arenaer å komme med sine meninger på.. Twitter, Facebook, Blogger osv osv osv. 


Men enda så klager de, enda så syter de. Det er som om de rett og slett er avhengig å holde denne tynnslitte og ihjelbusta myten levende så lenge som mulig, enda de fleste fornuftige mennesker ser igjennom påstanden lettere enn et glassvindu etter vår-rengjøringa.

Hva jeg tror dette bunner i er at de forveksler ytringsfrihet med "rett til å bli hørt". INGEN har rett til å bli hørt, ingen kan KREVE å bli hørt. Ikke jeg, ikke du, ingen. Om folk vil høre på hva jeg sier er opp til dem, jeg kan bare legge fram mine meninger og se hvordan folk velger å reagere på dem. DET er hva ytringsfriheten er. Retten til å legge fram mine meninger fritt og uhindra. Når meningene har blitt lagt fram, så er det opp til folk å lese dem og reagere på dem. DET er ikke noe jeg kan kreve at de skal gjøre. Men bør man passe på at ytringfriheten overlever nå og i fremtiden? Utvilsomt, selvsagt, alle friheter krever at vi passer på dem.

Som en vis man sa engang "The price of freedom is eternal vigilance". Vi har ikke råd til å bli tilbakelente når det gjelder en frihet som er såpass primær og viktig for såpass mange som ytringsfrihet. Selv om en del bruker den friheten til å komme med meninger man ikke liker eller er enig med, så kan man ikke uthule ytringsfriheten på noen måte. 


Og slik som jeg ser det så er Norge veldig flink med å bevare denne friheten. Vi bør også være flinke med å BRUKE den, bruke den med vett, med ansvar og ikke minst med fornuft. 

God Debatt
Roger Pedersen
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar