mandag 21. mai 2012

Stakkars Kristendommen, hvordan skal den klare seg uten statstøtte?

Veit dere, jeg tror at kirka kommer til å klare seg bare bra i lengden jeg. Selv om en del prester og andre kristne definitivt kommer til å male både fanden,satan og andre onde skapelurer på vegger og tak, okke og aie seg og klage over "avkristninga av Norge".

Døh, de klagene og de utsagnene har vi hørt fra den kanten både vel og lenge,og den avkristninga de har spådd har egentlig ikke skjedd. Om det har,så er det kun fordi at folk lenge tross alt har hatt lov og anledning til å velge selv hva de vil tro på eller ei. Det er jo tross alt det som religionsfrihet går ut på, ikke bare at man skal få lov til å ha den troen man vil ha, men også få lov til å ikke ha noen tro i det hele tatt om man så vil.

Tro er tross alt, slik som jeg ser det, et personlig valg til syvende og sist. Og ikke et valg som presteskap skal ta for en. Vel, tilbake til Kirka... Som sagt, jeg tror nok at den kommer til å klare seg bra. Må den forandre seg? Absolutt, en forandring blir det, ikke bare i struktur men også i pengebruk. Men i Sverige så har man hatt en folkekirke siden 2004 og den har klart seg kjempebra den, kirkesamfunnene trives som bare det og man har faktisk mange forskjellige kirker å velge imellom, fra de mest konservative til de mest liberale.

Så ta det med ro, fryktsomme og mørkeredde mørkemenn.
Dere har intet å frykte...:D Unntatt kanskje tapet av det sugerøret i Statskassa dere altfor lenge har hatt lov til å ha.

God Debatt
Roger Pedersen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar