tirsdag 8. mai 2012

Om å ha to tanker i hodet på en gang (Om Jødehat og kritikk av Israel)

Er man virkelig en jødehater om man kritiserer Israels midtøsten-politikk,særdeles hvordan staten takler sine arabiske naboer? Nei, selvsagt ikke. Enhver slik påstand faller på sin egen urimelighet, særdeles hvis kritikken ikke lander på den jevne jøde, men kun lander på Israels politiske elite. Det er faktisk sterke krefter innen Israel som er like kritiske til hvordan Israel oppfører seg som her i landet. Og de fleste kreftene er faktisk jødiske mennesker. Jødiske ikke bare av tro, men også av blod.

Kritikken har kommet på mange måter, slik som f.eks. filmer som "Waltz with Bashir", og dokumentarer som portretterer Israels forhold til sine naboer på godt og vondt. Dokumentarer som er både balanserte og rettferdige, på den måten at de lar alle sider slippe til.

 Jeg sier ikke at antisemittisme og jødehat ikke finnes. For det gjør det, og at jøder her i landet og ellers føler det på kroppen skal være sikkert. MEN, at mange Israelsvenner overdriver jødehatet bør også være sikkert. Det til skade for den jevne jøde, siden at enhver slik overdrivelse virker som den berømte gutten som skrek "ulv", og til slutt ikke ble trodd når ulven virkelig kom.

På den andre side så er det mange som benytter Hitling, enten skjult eller åpent, sammenligner Israel med Nazityskland f.eks. Noe som jeg synes er ganske horribelt og historieløst. Men slike argumenter bør kun møtes med fornuftige og veloverveide argumenter, og ikke med kjefteslenging. Skyttegravskrig og møkkaslenging kan ingen være interessert i, kan vi? Hvis man skal debattere et så følsomt emne som dette, så bør man ha fakta å dekke seg bak, ikke bare tomt føleri. 

Det er derfor jeg sier vær varsom når dere advarer om jødehat, vær sikker på hva dere advarer om virkelig finnes.. Å rope Ulv til støtt og stadighet vil bare skade deres sak, og skade saken til dem dere vil beskytte.God Debatt
Roger Pedersen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar